دکتر فرشید اربابی / انکولوژی / درمان سرطان سینه | درمان سرطان خوش خیم پستان
مدت زمان مطالعه ۸ دقیقه

درمان سرطان سینه | درمان سرطان خوش خیم پستان

درمان سرطان سینه

درمان سرطان سینه با توجه به پیشرفت بیماری، سن بیمار و وضعیت کلی سلامت بیمار بین افراد مختلف کاملاُ متفاوت می‌باشد. ب طور کلی در درمان بیماری سرطان سینه موارد زیر باید لحاظ شود:

  • سن بیمار و وضعیت سلامت عمومی
  • نتایج بیوپسی و ماموگرافی
  • محل و وسعت منطقه‌ ای که درگیر تومورهای سرطانی است
  • نوع سرطان

در واقع مناسب‌ترین روش درمان سرطان سینه با توجه به موارد ذکر شده و نظر بیمارانتخاب می‌شود. در برخی موارد ممکن است چند درمان به صورت همزمان برای بیمار انجام شود. تمام این موارد با توجه به نظر تیم پزشکی درمان سرطان تعیین خواهد شد

درمان‌هایی که برای سرطان سینه پیشنهاد می‌شود عبارتند از:

عمل جراحی

 

زمانی که سرطان سینه در مراحل ابتدایی شناسایی شود، درمان جراحی یکی از موثرترین درمان‌ها می‌باشد. جراحی سینه به عوامل مختلفی بستگی دارند که عبارتند از:

  • نوع تومور
  • پیشرفت بیماری
  • موقعیت تومور در سینه
  • اندازه‌ی تومور
  • ترجیح بیمار

در برخی موارد همراه با برداشتن تومور ممکن است تعدادی از غدد لنفاوی زیر بغل نیز خارج شود.

به طور کلی 2 نوع جراحی در درمان سرطان سینه وجود دارد:

  • خارج ساختن تومور با حفظ پستان

در اکثر مواردی که سرطان سینه در مراحل اولیه تشخیص داده شود می‌توان با خارج ساختن تومور و مقداری از بافت‌های اطراف آن و سپس شروع پرتو درمانی به درمان کامل بیماری پرداخت.

  • ماسکتومی

در مواقعی که اندازه‌ی تومور بزرگ باشد و یا زمان زیادی از آغاز بیماری گذشته باشد ممکن است تنها راه درمان، خارج ساختن کل بافت سینه باشد. گاهی ممکن است همراه با خارج ساختن سینه تعدادی از غدد لنفاوی زیر بغل نیز خارج شود.

پس از خارج ساختن سینه بیماران می‌توانند با جراحی پروتز سینه جهت ترمیم سینه اقدام نمایند.

پرتودرمانی

 

در روش پرتودرمانی از اشعه‌های کنترل شده‌ با دز مشخص جهت کشتن و یا آسیب رساندن به سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود. پرتودرمانی مانع از رشد، تکثیر و یا پخش سلول‌های سرطانی می‌شود.

پرتودرمانی ممکن است به عنوان اولین قدم درمان در سرطان سینه انتخاب شود و یا اینکه به عنوان روشی مکمل، پس از درمان جراحی پیشنهاد شود.

در صورتی که بر اساس نتایج پاتولوژی امکان گسترش تومورهای سرطانی به سمت غدد لنفاوی وجود داشته باشد، پرتودرمانی در قفسه سینه و غدد لنفاوی یک راهکار درمانی مناسب برای جلوگیری از گسترش سرطان می‌باشد.

توصیه می‌شود 8 هفته پس از جراحی، پرتودرمانی آغاز شود. در صورتی که پس از جراحی، شیمی درمانی آغاز شود 3 تا 4 هفته پس از شیمی درمانی می‌توان پرتودرمانی را آغاز نمود.

تعداد جلسات شیمی درمانی، فاصله‌ی بین جلسات و زمان پرتودرمانی با توجه به شدت و نوع تومورها انتخاب خواهد شد.

شیمی درمانی

 

شیمی درمانی با استفاده از داروهای تزریقی و یا خوراکی منجر به کشته شدن و یا کند شدن روند رشد سلول‌های سرطانی می‌شود.

انواع مختلفی از داروها جهت شیمی درمانی وجود دارد که در مراحل مختلف سرطان سینه کاربرد دارند. انتخاب دارو و دز مناسب برای هر بیمار با توجه به گسترش سرطان و درمان‌های دیگر بستگی دارد.

در شیمی درمانی، متخصص انکولوژیست پزشک اصلی در تیم درمان می‌باشد که در مورد انتخاب داروهای مناسب تصمیم گیری خواهد داشت.

هورمون درمانی

 

هورمون درمانی روشی از درمان است که تحت عنوان درمان غدد درون ریز و یا درمان مسدود کننده هورمون نیز معروف می‌باشد. داروهایی که در هورمون درمانی به کار برده می‌شوند منجر به توقف تولید استروژن و یا کاهش آن می‌شود. این درمان در انواعی از سرطان سینه که گیرنده‌ی هورمونی در آن مثبت است کاربرد دارد.

هورمون درمانی در کاهش خطر عود سرطان و یا در برخی از انواع سرطان می‌تواند گزینه‌ای مناسب باشد.

انواع مختلفی از هورمون درمانی وجود دارد که با توجه به سن، نوع سرطان سینه و یائسه بودن بیمار انتخاب می‌شود.

درمان هدفمند یا تارگت تراپی

 

داروهایی که در درمان هدفمند به کار برده می‌شوند می‌توانند به انواع خاصی از سلول‌های سرطانی حمله کرده و از رشد آنها جلوگیری نمایند. با توجه به اینکه این درمان روشی جدید در درمان سرطان سینه می‌باشد، داروهایی که در حال حاضر در دسترس هستند برای همه نوع سرطان سینه مناسب نمی‌باشند.

مزیت این روش درمانی، عدم آسیب به سلول‌های سالم می‌باشد. تحقیقات بیشتری بر روی درمان هدفمند در حال انجام می‌باشد و امید است که در سال‌های نزدیک این روش درمان به یکی از گزینه‌های اصلی درمان سرطان سینه تبدیل شود.

روش درمان سرطان سینه

پیگیری پس از پایان دوره‌ی درمان سرطان

با توجه به اینکه احتمال عود سرطان سینه همواره (حتی پس از موفقیت در درمان) وجود دارد بنابراین بیماران پس از اتمام دوره‌های درمان باید معاینات دوره‌ای جهت پیشگیری از احتمال بازگشت بیماری داشته باشند تا در صورت شروع مجدد بیماری در قسمت دیگری از بافت سینه یا در طرف دیگر سینه درمان‌های مناسب را در مراحل اولیه آغاز نمایند.

دکتر فرشید اربابی

متخصص رادیوتراپی و انکولوژی

دکتر فرشید اربابی دارای رتبه عالی بورد تخصصی به طور متمرکز به پژوهش و درمان تومورهای مغز و نخاع ، تومورهای سر و گردن (حنجره، نازوفارنکس، حفره دهان و …) و تومورهای پستان پرداخته است.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
درد سرطان سینه چگونه است؟

درد سرطان سینه چگونه است؟

سرطان سینه رشد غیرطبیعی یک توده سفت از سلول‌های سینه می‌باشد. به طور کلی بیماری سرطان سینه منجر به ایجاد درد در سینه نمی‌شود. بر اساس تحقیقات فقط 6 درصد از افرادی که سرطان سینه داشته‌اند، درد سینه را به عنوان یکی از علامت‌های این بیماری گزارش...

درصد موفقیت پرتودرمانی

درصد موفقیت پرتودرمانی

پرتودرمانی اولین بار در سال 1901 جهت درمان بیماری سرطان مورد استفاده قرار گرفت، استفاده از پرتودرمانی در درمان سرطان انقلابی در دنیای پزشکی بود و اکنون پس از گذشت بیش از 30 سال و با پیشرفت‌هایی که در فیزیک و پزشکی انجام شده است پرتودرمانی با دقت،...

بهترین دکتر برای درمان تومور مغزی

بهترین دکتر برای درمان تومور مغزی

تومور مغزی یکی از بیماری‌هایی می‌باشد که حتی شنیدن نام آن برای بسیاری از افراد می‌تواند ایجاد وحشت و اضطراب نماید. اما با پیشرفت‌هایی که در سال‌های اخیر در مسیر درمان این بیماری ایجاد شده است درصد قابل توجهی از بیماران درمان می‌شوند. تنها کافیست...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *