دکتر فرشید اربابی / عمومی / درمان مننژیوم چیست؟!؟
مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه

درمان مننژیوم چیست؟!؟

درمان مننژیوم چیست

مننژیوم، از غشای پوشش دهنده مغز و نخاع آغاز می شود.
مننژیوم، حدود بیست و پنج درصد تومورهای مغزی در بزرگسالان را شامل می شود، در خانم های مسن شیوع بیشتری دارد و معمولا در مغز و مخچه یافت می شود اگر چه در نخاع هم ممکن است.
مننژیوم می تواند (درجه) گرید پایین و یا گرید بالا داشته باشد. این تومور مغزی معمولا خوش خیم است، اما برخی از آن ها نیز درجه دو یا سه هستند. شدت علائم مننژیوم به موقعت قرارگیری تومور در مننژ بستگی دارد.

تشخیص مننژیوم

به جز معاینه بیمار، برخی تست های تشخیصی عبارتند از:
– سی تی اسکن و MRI
– بیوپسی

تشخیص مننژیوم مغزی

تشخیص مننژیوم مغزی

درمان مننژیوم

درمان مننژیوم با توجه به درجه و محل قرارگیری تومور در مغز در نظر گرفته خواهد شد.
کنترل تومور
در صورتی که مننژیوم، روند رشد و پیشرفت آهسته ای داشته باشد، و بر اساس شرایط جسمی و بیماریهای همراه و سن بیمار، برای وی خطری نداشته باشد. انجام منظم MRI از سوی پزشک توصیه می شود و در صورت مشاهده علائمی از رشد تومور، درمان آغاز خواهد شد.
جراحی
در جراحی، هدف برداشتن تومور تا حد ممکن است. امکان برداشت کامل تومور نیز وجود دارد. احتمال رشد تومور اطراف اعصاب و رگ های خونی مهم بسیار کم است.

دکتر فرشید اربابی، متخصص رادیوتراپی و انکولوژی با دانش بالا و استفاده از تجهیزات روز دنیا قادر به تشخیص بیماری و آماده ارائه‌ خدمات درمانی به شما عزیزان می باشد. راه های برقراری ارتباط با ایشان:
شماره های تماس: ٦١ ١١ ٦٣٥ ٠٩٠٣
شماره مطب: ٩٢٨٣ ٨٨١٧
صفحه اینستاگرام

درمان مننژیوم با رادیوتراپی

رادیوتراپی در موارد زیر انجام خواهد شد:
– برای کاهش احتمال بازگشت مجدد تومور، به خصوص در مواردی که مننژیوم در گریدهای(درجه های) دو و سه باشد.
– در صورتی که دسترسی به تومور برای جراحی دشوار باشد (به عنوان مثال، تومور در قاعده جمجمه تشکیل شده باشد)
– بنا به دلایل پزشکی، امکان جراحی وجود نداشته باشد.

درمان مننژیوم با شیمی درمانی

معمولا شیمی درمانی، در درمان مننژیوم استفاده نمی شود. در صورتی که رشد و پیشرفت تومور سریع باشد و بعد از جراحی شاهد عود و بازگشت تومور باشیم، شیمی درمانی در نظر گرفته خواهد شد.

کنار آمدن با مننژیوم

کنار آمدن با تشخیص سرطان چه از لحاظ روانی و چه از لحاظ بدنی سخت است. و در صورت ابتلا به سرطان های نادر، سخت تر خواهد بود. آگاهی هر چه بیشتر از سرطان و روش های درمانی آن، به بیمار کمک می کند تا راحت تر با شرایط کنار بیاید.

درمان مننژیوم

درمان مننژیوم

پیگیری

بعد از پایان درمان، انجام مرتب چکاپ بسیار اهیمت دارد. پزشک با معاینه بیمار و تستهای آزمایشگاهی از سلامت بدنی بیمار خود اطمینان خواهد یافت. اکنون، فرصت مناسبی است تا سوالات و نگرانی های خود را با پزشک در میان بگذارید.
زمان مناسب انجام چکاپ، به وضعیت جسمانی بیمار بستگی دارد.

سایر مقالات مرتبط:

درمان تومورهای مغزی

برای تو در سر من جایی نیست

علائم تومورهای مغزی در کودکان

 

دکتر فرشید اربابی

متخصص رادیوتراپی و انکولوژی

دکتر فرشید اربابی دارای رتبه عالی بورد تخصصی به طور متمرکز به پژوهش و درمان تومورهای مغز و نخاع ، تومورهای سر و گردن (حنجره، نازوفارنکس، حفره دهان و …) و تومورهای پستان پرداخته است.

مقالات مرتبط
احتمال ابتلا به سرطان در زنان و مردان

احتمال ابتلا به سرطان در زنان و مردان

مردان به طور قابل توجهی بیشتر از زنان در معرض ابتلا به ۱۱ نوع سرطان قرار دارند؛ و همچنین خطر ابتلا به بعضی از سرطان ها برای مردان سه برابر بیشتر از زنان است. این سرطان ها عبارت اند از سرطان مری، حنجره، معده و مثانه.طبق جدیدترین بررسی های انجام ...

تاثیر آلودگی هوا بر سرطان ریه

تاثیر آلودگی هوا بر سرطان ریه

روز به روز بر تعداد شواهد و مدارک علمی که نشان می دهند آلودگی هوا یک خطر جدی برای ابتلا به سرطان ریه (حتی در بین افراد غیر سیگاری است) افزوده می شود. قرار گرفتن در معرض آلاینده های هوای محیط نیز عامل دیگری برای ابتلا به سرطان ریه می باشد؛ اگرچه...

وقتی سرطان ریه به مغز متاستاز می دهد!

وقتی سرطان ریه به مغز متاستاز می دهد!

وقتی که سرطان در جایی از بدن شروع شود اما به نواحی دیگری از بدن پخش شود به آن متاستاز می گویند. وقتی که سلول های سرطانی ریه به مغز متاستاز بدهند به معنی آن است که سرطان ریه تومور جدیدی را در مغز تشکیل داده است. تقریبا 20 تا 40 درصد از بالغینی که به...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *