Search
Close this search box.
سن شروع سرطان سینه

سن شروع سرطان سینه

سن یکی از عوامل خطر است که در ابتلا به سرطان سینه نقش دارد. هر چقدر که سن بیشتر شود، احتمال بروز تغییرات غیرعادی در سلول‌ها بیشتر می‌شود. تعدادی از این تغییرات ممکن است منجر به بروز سلول‌های سرطانی و ایجاد سرطان در قسمت‌های مختلف بدن مانند سینه شود.

با توجه به این موضوع در ادامه‌ی این مقاله به بررسی سن شروع سرطان سینه در خانم‌ها، سن شروع سرطان سینه در آقایان و نقش سن در شروع و درمان سرطان سینه می‌پردازیم.

سن ابتلا به سرطان سینه در چند سالگی است؟

سرطان سینه یکی از بیماری‌هایی است که میزان شیوع آن با افزایش سن بیشتر می‌شود. سن شروع سرطان سینه در خانم‌ها و آقایان متفاوت است. از هر 8 زن یک نفر ممکن است در طول زندگی خود به سرطان سینه مبتلا شود با این وجود 40 درصد از بیماران بالای 65 سال دارند و 60 درصد مرگ و میر به علت سرطان سینه در این گروه سنی رخ می‌دهد.

سن تقریبی شروع سرطان سینه در خانم‌ها

میزان بروز سرطان سینه در خانم‌های زیر 40 سال بسیار کم است. براساس آمار به دست آمده از تحقیقات مختلف تقریباُ 4 درصد از خانم‌هایی که سرطان سینه در آنها تشخیص داده می‌شود زیر 40 سال سن دارند.

پس از 40 سالگی میزان بروز سرطان سینه در گروه‌های سنی مختلف افزایش می‌یابد، به طوری که در خانم‌های بالای 70 سال، بیشترین میزان بروز سرطان سینه را مشاهده می‌نمائیم.

میانگین سنی ابتلا به سرطان سینه در خانم‌ها 63 سال است.

میانگین سن در زمان تشخیص سرطان سینه در نژادها و قومیت‌های مختلف کمی متفاوت است. به عنوان مثال بر اساس آمار به دست آمده بین سال‌های 2014 تا 2018 میانگین سن تشخیص سرطان سینه در خانم‌های سیاه پوست 60 سال بود، این عدد در خانم‌های سفید پوست 64 سال بود.

سن تقریبی شروع سرطان سینه در آقایان

به طور کلی میزان بروز سرطان سینه در آقایان بسیار کمتر از خانم‌ها است با این وجود در آقایان نیز مشابه خانم‌ها، هرچقدر که سن بیشتر شود احتمال بروز سرطان سینه نیز افزایش می‌یابد.

میانگین سنی تشخیص سرطان سینه در آقایان 68 سال است. این رقم در نژادها و قومیت‌های مختلف کمی متفاوت است به عنوان مثال در مردان سیاه پوست، میانگین سن ابتلا 64 سال اما در مردان سفیدپوست، میانگین سن ابتلا 69 سال بود.

آیا ابتلا به سرطان سینه سن مشخصی دارد؟

آیا ابتلا به سرطان سینه سن مشخصی دارد؟

با اینکه پس از سن 50 سالگی، احتمال بروز سرطان سینه افزایش می‌یابد اما تمام گروه‌های سنی در معرض ابتلا به این سرطان هستند. برای مقایسه در ادامه آماری از درصد ابتلا خانم‌ها به سرطان سینه در سن‌های مختلف براساس تحقیقاتی که بین سال‌های 2012 تا 2016 در ایالات متحده امریکا انجام شده است ارائه می‌شود:

(درصد ابتلا به سرطان سینه بر اساس سن در خانم‌ها بین سال‌های 2012 تا 2016)

گروه سنی (سال)درصد ابتلا
20 تا 34٪1.9
35 تا 44٪8.4
44 تا 55٪20.1
55 تا 64٪25.6
65 تا 74٪24.8
75 تا 84٪13.7
بالای 84٪5.6

همان طور که در جدول بالا مشاهده می‌نمائید افراد در تمام سنین در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار دارند، با اینکه احتمال ابتلا در برخی از گروه‌های سنی بیشتر است با این وجود هیچ کدام از گروه‌های سنی از خطر ابتلا به سرطان سنی در امان نیستند بنابراین لازم است هم خانم‌ها هم آقایان جهت انجام معاینات و چکاپ‌های منظم به پزشک مراجعه نمایند.

آیا سن در درمان سرطان سینه موثر است؟

همان طور که پیشتر اشاره کردیم افزایش سن در افزایش بروز سرطان سینه نقش دارد. با این وجود افرادی که سرطان سینه در آنها در سنین پایین‌تری تشخیص داده می‌شود بیشتر در معرض مرگ قرار دارند.

برخی از انواع سرطان که به دلیل تغییرات هورمونی پس از یائسگی رخ می‌دهد در خانم‌های بالای 55 سال بیشتر دیده می‌شود، درمان‌هایی که برای این نوع از سرطان‌ها وجود دارد نتایج بهتری در بهبود بیماران نشان می‌دهد اما سرطان‌های سینه که در سنین زیر 40 سالگی تشخیص داده می‌شوند معمولاُ دلایل ژنتیکی داشته و به علت یک جهش ژنتیکی رخ می‌دهند. درمان این گروه از بیماران سخت‌تر است.

با وجود تمام مواردی که ذکر کردیم هرچقدر که سرطان سینه زودتر تشخیص داده شود می‌توان درمان‌های کارآمدتری را ارئه نمود و میزان بقا را افزایش داد. همچنین افراد جوان، امید و انگیزه‌ی بیشتری برای مقابله با بیماری و شروع روش های درمان دارند.

لزوم انجام چکاپ های دوره‌ای جهت پیشگیری از سرطان سینه

با توجه به اینکه سرطان سینه در مراحل اولیه ممکن است بدون علامت باشد باید به صورت منظم معاینات توصیه شده جهت تشخیص زودهنگام انجام شود.

برنامه‌های غربالگری سرطان سینه در حال حاضر در بسیاری از کشورهای پیشرفته در حال انجام است. یکی از روش‌های موثر جهت غربالگری سرطان سینه، ماموگرافی است. با اینکه در کشور ما این غربالگری به صورت منظم برای تمام افراد در معرض خطر انجام نمی‌شود اما شما می‌توانید با راهنمایی پزشک خود به صورت منظم معاینات دوره‌ای و غربالگری‌های سالیانه را انجام دهید.

مطالعات متعددی نشان داده است که انجام غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان سینه می‌تواند در کاهش مرگ و میر این بیماری در تمام گروه‌های سنی نقش بسیار موثری داشته باشد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *