دکتر فرشید اربابی / آموزش / سرطان / لنفوم معده(بخش دوم)
مدت زمان مطالعه ۲ دقیقه

لنفوم معده(بخش دوم)

لنفوم اولیه غیرهوچکین دستگاه گوارش (GI)، گروه هتروژنی از بدخیمی های لنفوئیدی سلولهای B و T می باشد. عملکرد این لنفوم ها ممکن است از لنفوم‌های دارای منشاء گره لنفاوی متفاوت باشد.

در قسمت قبل گفتیم که لنفوم معده به دو دسته کلی وابسته به مخاط MALT و DLBCL تقسیم می شود.

  • درمان لنفوم MALT معده در درجه اول به مرحله بیماری و وجود یا عدم وجود عفونت همزمان هلیکوباکتر پیلوری و نیز جابه‌جایی بین کروموزومها در DNA بستگی دارد:
  • برای بیماران مراحل اولیه MALT که عفونت هلیکوباکتر پیلوری دارند و فاقد آسیب DNA هستند، درمان پیشنهادی اول ریشه‌کنی هلیکوباکتر پیلوری است. داروهای آنتی بیوتیکی متعددی برای درمان هلیکوباکتر در دسترس هست.
  • در مراحل اولیه بیماری اگر عفونت هلیکوباکتر وجود نداشت یا آسیب DNA وجود داشت ابتدا از پرتودرمانی موضعی بجای درمان ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری استفاده شود.
  • در بیمارانی که در مرحله پیشرفته لنفوم MALT معده قرار دارند، توصیه می‌شود اگر بیمار عفونت هلیکوباکتر پیلوری دارد ابتدا درمان هلیکوباکتر پیلوری انجام شود و پس از آنکه بهبود علائم مشاهده شد شیمی درمانی آغاز گردد.
  • بیماران پس از اتمام دوره درمان، مورد ارزیابی قرار می‌گیرند تا مشخص گردد که هلیکوباکتر پیلوری با موفقیت ریشه کن شده است (اگر ضرورت داشته باشد) و آیا تومور به درمان پاسخ داده یا خیر.
  • برای اکثر بیماران مبتلا به لنفوم سلول B منتشر شده (DLBCL) به GI، ترکیبی از شیمی‌درمانی و ایمونوتراپی (مانند R-CHOP) استفاده می‌شود، نظیر آنچه برای سایر بیماران مبتلا به DLBCL همراه با یا بدون پرتودرمانی استفاده می شود. درمان بوسیله جراحی یا ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری جایی ندارد.
  • برای بیماران مبتلا به لنفوم روده‌ای سلول T که همراه با مشکلات روده‌ای و عدم جذب هستند به شرطی که وضعیت فیزیکی و عملکردی مناسب باشند و نیز بیماری آنها به شیمی درمانی حساس باشد، توصیه می‌کنیم به‌ جای اینکه شیمی درمانی تنها، از درمان بوسیله شیمی درمانی شدید و به دنبال آن پیوند مغز استخوان اتولوگ استفاده شود.

دکتر فرشید اربابی

متخصص رادیوتراپی و انکولوژی

دکتر فرشید اربابی دارای رتبه عالی بورد تخصصی به طور متمرکز به پژوهش و درمان تومورهای مغز و نخاع ، تومورهای سر و گردن (حنجره، نازوفارنکس، حفره دهان و …) و تومورهای پستان پرداخته است.

مقالات مرتبط
تعداد جلسات رادیوتراپی چگونه تعیین می شود؟

تعداد جلسات رادیوتراپی چگونه تعیین می شود؟

رادیوتراپی یکی از روش های درمانی موثر در بهبود سرطان می باشد. عمده درمان ها با استفاده از دستگاه رادیوتراپی انجام می شود. سوالی که اکثرا در رابطه با رادیوتراپی پرسیده می شود، تعداد جلسات رادیوتراپی است. در این مقاله توضیحاتی را در این زمینه برای...

احتمال ابتلا به سرطان در زنان و مردان

احتمال ابتلا به سرطان در زنان و مردان

مردان به طور قابل توجهی بیشتر از زنان در معرض ابتلا به ۱۱ نوع سرطان قرار دارند؛ و همچنین خطر ابتلا به بعضی از سرطان ها برای مردان سه برابر بیشتر از زنان است. این سرطان ها عبارت اند از سرطان مری، حنجره، معده و مثانه.طبق جدیدترین بررسی های انجام ...

تاثیر آلودگی هوا بر سرطان ریه

تاثیر آلودگی هوا بر سرطان ریه

روز به روز بر تعداد شواهد و مدارک علمی که نشان می دهند آلودگی هوا یک خطر جدی برای ابتلا به سرطان ریه (حتی در بین افراد غیر سیگاری است) افزوده می شود. قرار گرفتن در معرض آلاینده های هوای محیط نیز عامل دیگری برای ابتلا به سرطان ریه می باشد؛ اگرچه...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *